info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Ako opraviť prasknutý displej na iPade?

Ako opraviť prasknutý displej na iPade

Niekedy stačí malá nepozornosť a prasknutý displej je na svete. Nezáleží, či je to iPad, iPhone, Macbook alebo akékoľvek iné zariadenie. Od toho je tu možnosť výmeny prasknutého displeja za nový. Verte alebo nie, nie je to nič náročné, čo by nezvládol bežný človek. Pripravení dostať váš iPad späť do formy?

Ako opraviť prasknutý displej na iPade

Bez čoho sa nezaobídete?

Ak vymieňate prasknutý displej, potrebujete zohnať nový, presne na váš model. Nestačí, že si zaobstaráte hocijaký displej na iPad, musí to byť presne na váš model. Okrem toho vám stačí zohnať súpravu nástrojov na opravu prasknutých displejov.

Tá by vás nemala stáť viac, ako 25-35€. Väčšinou tieto súpravy obsahujú rôzne skrutkovače, bity, páčidlá, pinzety a podobne. Skrátka všetko, čo na opravu drobnej elektroniky budete neodmysliteľne potrebovať. Máte všetko potrebné a neviete čo ďalej?

Ak si netrúfnete na opravu rozbitého displeja sami, nechajte to na odborníkov. Radi sa o vaše zariadenie postaráme.

Zálohujte si dáta

Zálohujte si všetky dáta na iPade pomocou iCloud alebo iTunes. Tak máte istotu, že ak by sa počas opravy niečo nebodaj pokazilo, neprídete o nič. Zálohovanie na iCloude prebieha takto: otvorte nastavenia - vaše konto - iCloud aplikácia - zapnite tlačidlo pre zálohovanie.

iTunes zálohuje zariadenia automaticky vždy, keď ich pripojíte k počítaču. Zálohu zariadenia však môžete kedykoľvek vytvoriť aj ručne. Ak máte navyše systém iOS 3.0 alebo novší, iTunes môže zálohy zašifrovať a chrániť tak vaše dáta.

Sušič a pinzeta

Použite sušič na vlasy alebo teplovzdušnou pištoľou a nahrejte boky iPadu. Zahriatím bokov iPadu sa uvoľní lepidlo a obrazovka sa bude dať jednoduchšie vybrať von. Do horného rohu iPadu vložte tenké páčidlo a začnite ho pomaly páčiť.

Ak sa displej nedá ľahko oddeliť, pridávajte teplo teplovzdušnou pištoľou, aby sa lepidlo ešte viac zmäklo. Pozor, aby ste páčidlo nevsunuli príliš hlboko, mohli by ste tak vnútorné časti iPadu poškodiť.

Už to skoro máte

Keď sa roh iPadu oddelí, ponechajte páčidlo pod displejom a pomocou iného páčidla ho posuňte nadol, aby ste odlepili zvyšok displeja a mohli ho následne odstrániť. Pri odstraňovaní displeja napravo od tlačidla Domov opatrne, nachádza sa tam anténa WiFi.

Akonáhle sa displej odpojí od puzdra, budete ho musieť odpojiť aj od hlavnej dosky. Odskrutkujete preto všetky 4 skrutky displeja a vyberiete ho z puzdra iPadu. Keď sú z displeja odstránené skrutky, odpojte konektor, ktorý sa nachádza pod obrazovkou.

Preč s prasknutým displejom

Displej môžete odstrániť a to tak, že vyklopíte obe zaisťovacie páčky, ktoré držia displej k telu puzdra. Odstráňte aj kábel digitizéra kamery umiestnený vľavo dole tak, že ho odlepíte od hlavnej dosky.

Potom, čo ste prasknutý displejl úplne odstránili, musíte odstrániť tlačidlo Domov pomocou krížového skrutkovača. S ním odšróbujte obe skrutky. Potom zahrejte držiak, ktorý drží tlačidlo Domov na puzdre a vypáčte ho pomocou malého páčidla.

Ostáva vám už len odstrániť kovovú platňu fotoaparátu v hornej časti. Následne sa zbavte všetkého lepidla, ktoré ostalo na tele iPadu. Stačí ho znovu ohriať so sušičom na vlasy či teplovzdušnou pištoľou a zoškrabať ho preč.

Máte skutočne “šťastný” deň a praskol vám displej na iPhone? Pavučina na displeji nie je v móde, takto sa jej zbavíte.

Náhrada za nový

Keď je všetko odstránené a pripravené na výmenu, pripevnite domovské tlačidlo a kovovú dosku fotoaparátu na nový displej. Znova pripojte kábel digitizéra a otočte 2 uzamykacie páčky nadol, aby ste pripevnili displej k puzdru iPadu.

Znovu pripojte obrazovku priskrutkovaním 4 skrutiek, ktoré ste predtým vybrali. Potom jemne založte displej na iPad, aby ste sa uistili, že správne sedí a je zarovnaný. Zapnite iPad a uistite sa, že sa spúšťa a funguje správne.

Uistite sa, že obrazovku vidíte jasne a displej iPadu vyzerá tak, ako vyzeral predtým, ako praskol. Ak obrazovka vyzerá dobre, vypnite iPad. Už vám ostávajú len posledné 2 kroky k tomu, aby váš iPad vyzeral dokonalo.

Takmer hotovo

Keď je všetko zarovnané, čisté a vyzerá dobre, prilepte na telo iPadu lepiace prúžky. Akonáhle všetko sedí perfektne, utrite svoj nový displej od prachu. Pomaly otočte displej na puzdro iPadu tak, že sa ubezpečíte, že displej je zarovnaný a prilepený na lepiace prúžky.

Keď je displej pripevnený k puzdru, zapnite iPad a skontrolujte obrazovku. Všetko funguje ako pred výmenou? Úspešne ste to zvládli a môžete sa s tým každému pochváliť. Aby sa vám to už nikdy nestalo, investujte do kvalitného ochranného puzdra na váš iPad.

  • Nemôžete prísť osobne?

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00