info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Čo by ste mali vedieť o výmene batérií v iPhone?

Čo by ste mali vedieť o výmene batérií v iPhone?

Je všeobecne známe, že iPhony a batérie v nich nie sú úplne najlepšia kombinácia. V posledných rokoch Apple pracoval na tom, aby mohli poskytovať lepšiu výdrž počas dňa. Ide o spotrebnú súčasť, ktorej životnosť sa časom skracuje až do bodu, kedy je batériu potrebné vymeniť. Ako vtedy postupovať?

Čo by ste mali vedieť o výmene batérií v iPhone?

Ako to riešiť?

Ako aj majster tesár sa raz utne, tak aj vysoko kvalitné lítiovo-iónové batérie sa raz pokazia. V takomto prípade je najbezpečnejšia voľba navštíviť odborníkov. Za tých sú považovaní certifikovaní odborníci, medzi ktorých patríme aj my v Itcomlet.

Medzi technikov poskytujúcich tieto služby sa riadia aj: Apple, autorizovaní poskytovatelia servisných služieb pre produkty Apple a nezávislí poskytovatelia opráv, ktorí majú prístup k originálnym dielom Apple.

O tom, že sme autorizovaní poskytovatelia servisných služieb pre produkty Apple a nezávislí poskytovatelia opráv, si môžete prečítať tu. Slúži to ako overenie poskytovateľa služby získané od oficiálnej podpory firmy Apple.

Výmena batérie prebieha v rámci záruky, ale aj mimo nej. Pokiaľ sa rozhodnete, že sa vám nechce čakať na servisných odborníkov, pokiaľ problém vyriešia, môžete sa do toho pustiť sami. Vždy je to však riziko, že niečo pokazíte a už to nebude ako predtým.

Použitie neoriginálnej batérie

Použitie batérie, ktorá nebola priamo vytvorená firmou Apple, môže mať za následok, že batéria nebude mať dostatočnú kapacitu, nebude správne sedieť alebo bude dochádzať k problémom s výkonom.

Použitie neoriginálnej batérie môže tiež spôsobiť neočakávané správanie po inštalácii, aktualizáciách softvéru zariadenia alebo počas nabíjania. Neoriginálne batérie môžu tiež viesť k bezpečnostným problémom.

Originálne batérie sú navrhnuté tak, aby fungovali so systémom iOS. Týka sa to napríklad poskytovania informácií o úrovni nabitia a zdraví batérie. Pri použití neoriginálnych batérií či opravách s použitím neoriginálnych dielov nebude možné získať informácie o zdraví batérie.

Otázkou ostáva: Stojí to za to alebo kúpiť nový model? Výmena batérie pri jej slábnutí by mala byť samozrejmosťou. V skutočnosti výhody výrazne prevyšujú náklady. Na začiatok by ste mali zistiť, či máte stále záruku od spoločnosti Apple. Ak áno, výmena bude bezplatná.

Každé 2 roky nový iPhone?

Vraví sa, že by ste si nový smartphone mali zadovážiť raz za 2 roky. Je to z dôvodu, že batérie v telefóne vydrží priemerne od 300 do 400 cyklov. Rovnaké obdobie platí aj do bodu, kedy sa životnosť vaše batérie dostane pod 80%. V prepočte to vychádza na 2 roky.

Životnosť batérie môžete sami o niečo predlžiť a to tak, že ju nebudete nabíjať na 100%, ani vybíjať na 0%. Namiesto toho sa snažte udržiavať váš iPhone medzi 40 % a 80 % batérie čo najdlhšie. Samozrejme nie vždy sa to dá a okolnosti vám to nedovolia.

Batériové články majú obmedzenú životnosť, čo znamená, že by ste sa o ne mali starať, ak chcete aj naďalej využívať iPhone v plnom zdraví. Jedným z najväčších zabijakov batérie smartfónu je jej úplné vybitie, pretože keď sa batéria úplne vybije, nemusí už nikdy fungovať.

Batérie v iPhone si stále udržiavajú určitú rezervu nabitia, aj keď sa vypnú. Ak sa vám iPhone vypne, mali by ste ho čo najskôr nabiť. Aby ste tomu zabránili, použite režim nízkej spotreby, keď je batéria na 20% alebo menej, aby ste predĺžili jej životnosť.

Záver

Čo si nakoniec vyberiete, je len na vás. Ak je vidina cesty overeného servisu to pravé, ušetríte mnoho. Pokiaľ si veríte na svojpomocnú opravu, držíme vám palce. Vždy sa ale viete obrátiť na náš servis a my vám s radosťou pomôžeme.

  • Nemôžete prísť osobne?

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00