info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Apple predstavil iPhone 12, čo je nové?

Apple predstavil iPhone 12, čo je nové?

Či už Apple máte radi alebo nie, premiére ich nových iPhonov sa každoročne nevyhnete. Je to ešte stále tá najväčšia udalosť vo svete smartfónov a Apple si dáva záležať na tom, aby to tak aj ostalo.

Nie každý rok však Apple dokáže iPhony inovovať tak, aby boli spokojní aj zarytí jabĺčkari. V roku 2020 však po rokoch evolúcie prišlo aj niekoľko revolučných zmien. Gigant z Cupertina po mnohých rokoch pristúpil k prekopaniu dizajnu telefónov a „staro“ nové iPhony 12 dizajnovo vychádzajú z modelovej rady iPhone 4, resp. iPhone 5. Popravde, nám sa nový dizajn jablčných telefónov páči a zmenu oceňujeme, veď iPhony vyzerali rovnako od modelu 6, ktorý prišiel na trh už poriadne dávno.

Druhá zaznamenania hodná zmena je tá, že vôbec po prvýkrát predstavil Apple na svojej Keynote až štvoricu nových modelov. Okrem klasiky v podobe iPhone 12, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max je štvrtým mušketierom do partie najmenší iPhone 12 Mini, ktorý vyzve na súboj svojho ani nie pol roka starého brata iPhone SE 2020.

Apple iPhone 12

Možno vás zaujme to, že hoci sú iPhony podobné, Apple využíva pri ich výrobe iné materiály a tak zatiaľ čo rám pri iPhone 12 je vyrobený z leteckého hliníka, pri modeloch Pro ide o chirurgickú oceľ. Ale to sú len detaily. Dôležitejšie je napríklad to, že vďaka zmenám v konštrukcii je iPhone 12 o 11 % tenší, o 15 % menší, ba dokonca až o 16 % ľahší, ako iPhone 11. Apple reaguje aj na posmešky zo strany konkurencie a tohtoročná generácia telefónov s jablkom v logu má zvýšenú odolnosť voči vode. Vďaka certifikácii IP68 s ním bez problémov budete pracovať aj pod vodou.

Apple 14 Bionic - aktuálne najvýkonnejší mobilný chip

Srdcom telefónu je nový čip Apple 14 Bionic. Výkonovo je to poriadny skok dopredu. Bežný používateľ to na prvý pohľad až tak nepocíti, ale pre vývojárov je to obrovský pokrok. Stačí ak povieme, že sa Apple chváli tým, že ich telefón utiahne aj klasické počítačové hry, spomínali napr. populárnu League of Legends, ktorá dokáže potrápiť nejeden bežný stolový počítač. Počkáme si na to či Apple, alebo ostatní vývojári dokážu tento výkon pretaviť aj na niečo zmysluplné.

Super Redinna XDR displeje a Apple Ceramic Shield

Čo sa týka displeja, iPhony 12 využívajú Super Retina XDR displej, ktorý zakrýva takmer celú prednú stranu, tu si ale musíme rypnúť. Predsa len sa nám medzera medzi displejom a rámom telefónu zdá priveľká a konkurencia je na tom lepšie aj v lacnejších modeloch. Každopádne z veľkostí obrazoviek by si mal vybrať každý iPhone 12 a iPhone 12 Pro ponúknu 6,1 palcový displej. Najvyšší model iPhone 12 Pro Max má uhlopriečku až 6,7 palca a ich najmenší súrodenec iPhone Mini poteší všetkých, ktorí neradi nosia vo vreckách lopatu. Ponúka kompaktnú veľkosť 5,4 palca. Apple sa nám pochválilo, že nové iPhone 12 sú až 4x odolnejší v porovnaní s predchodcom. Displej by mal mať vylepšenú povrchovú úpravu, ktorá zabráni škrabancom z bežného používania. Túto technológiu nazýva Ceramic Shield a vzniká komplikovaným výrobným procesom. Do samotnej zmesi skla sa pridávajú špeciálne, nanokeramické kryštály, ktoré sú tvrdšie než väčšina kovov.

Apple iPhone 12 - Ceramic Shield

Profesionálna 12 Mpx fotosústava

Pokiaľ patríte medzi náruživých mobilných fotografov, iPhone 12 je telefónom presne pre vás. Jeho fotoaparáty totiž prinášajú kopec „muziky“. Samozrejme platí, že čím viac peňazí tým je muzika lepšia. Počet megapixelov pri iPhone 12 si zapamätáte veľmi jednoducho. Je ich totiž 12. Klasický iPhone 12 má 12 megapixelovú širokoúhlu kameru, ktorú dopĺňa 12 megapixelová ultraširokoúhla kamera.

Ak chcete lepšie foto výsledky, priplaťte si za Pro verzie. Tam je dvojica kamier doplnená ešte aj teleobjektívom. Ak chcete fotiť portréty alebo krajinky, teleobjektív bude neoceniteľným pomocníkom.

Tento rok Apple celkom prekvapil aj tých, ktorí sa radi hrajú s videom. Najnovšia generácia jabĺčkových mobilov totiž zvládne nakrúcať aj HDR videá v štandarde Dolby Vision HDR (čo mimochodom nedávajú ani niektoré profi kamery). Ak ste náruživí vlogeri, ktorí radi nakrúcajú v exteriéroch, budete veľmi spokojní, pretože vďaka novým kamerám zvládnete tvoriť video aj v scénach, ktoré majú množstvo malých detailov a sú náročné na dynamiku.

Apple iPhone 12 - Profesionálna 12 Mpx fotosústava

Na záver snáď už len doplníme, že všetky nové iPhony 12 podporujú siete piatej generácie. iPhone 12 Mini je momentálne dokonca najmenší telefón, ktorý 5G zvládne.

Veľmi kontroverznou novinkou v súvislosti s Apple telefónmi, žiaľ nie len tými najnovšími je to, že Apple k nim prestal pribaľovať nabíjačku aj slúchadlá. Zdôvodňuje to ekológiou, no jeho argumentácia nie je príliš presvedčivá. Za prémiovú cenu tak dostanete prakticky iba telefón a ostatné si musíte zariadiť sami. Ak vás to hnevá, nemusí, tu vám vieme pomôcť my. Nech už by vám k iPhonu 12 či inému telefónu z Cupertina niečo chýbalo, alebo by sa vám nedajbože poškodil, prípadne by nefungoval správne. Pomôžeme vám a dáme ho do poriadku. Opravy iPhone všetkých generácií robíme už niekoľko rokov a vieme vám tak zabezpečiť ten najkvalitnejší možný servis Apple produktov.

Veríme, že nás potrebovať nebudete, ale ak áno, sme tu pre vás a k vašim službám.

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00