info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Nefunguje vám AirTag? Toto môže byť príčinou

Nefunguje vám AirTag? Toto môže byť príčinou

Apple AirTag je váš osobný strážca vecí. Niečo, ako pes, ktorého máte neustále so sebou na vodítku. Je navrhnutý tak, aby vám pomohol mať prehľad o všetkých cennostiach. Či už sú to šperky, batožina, mobil, kľúče, domáci miláčik alebo hocičo iné. Môžete sa na neho spoľahnúť do momentu, pokiaľ funguje. Čo však, keď vám ho nechce nájsť v telefóne alebo ho neviete lokalizovať? Dozviete sa v tomto článku.

Nefunguje vám AirTag? Toto môže byť príčinou

Používate ho správne?

Problémy s akýmkoľvek zariadením môžu byť nepríjemné, ale keď je to AirTag, na ktorý sa spoliehate, vtedy je to provlém. Skúste tieto rýchle tipy na opravu AirTagu, aby všetko fungovalo správne.

Ak ste si AirTag ešte nenastavili alebo sa vám ho nedarí nájsť, skúste tento postup. Ak všetko funguje správne, získate istotu, že problém nebol v AirTag ale v tom, ako ste ho nastavili. Ak aj napriek tomu AirTag nebude fungovať správne, pustite sa do nasledujúcich rád:

  1. Prejdite na plochu iPhone
  2. Vyberte z AirTag záslepku batérie a potom ho podržte blízko iPhone
  3. Kliknite na voľbu Pripojiť na displeji iPhone
  4. Vyberte zo zoznamu názov alebo použite voľbu Vlastný názov, zadajte ľubovoľný názov a vyberte emotikon. Potom kliknite na Pokračovať
  5. Znova kliknite na Pokračovať, zaregistrujte predmet pod svojím Apple ID a potom kliknite na Hotovo
  6. AirTag môžete zaregistrovať aj v aplikácii Find My. Kliknite na tlačidlo Pridať a vyberte voľbu Pridať AirTag

Pokiaľ je predmet zaregistrovaný pod Apple ID iného užívateľa, musí ho tento užívateľ najskôr zo svojich predmetov odobrať a až potom si ho môžete pridať vy. Pozri Odstránenie AirTag alebo iného predmetu z aplikácie Find My iPhone.

Stará dobrá batéria

Keďže AirTag neobsahuje konektor na nabíjanie, je potrebné ho dobiť za pomoci gombíkovej lítiovej batérie. Presnejšie ide o typ CR3032, ktorý zoženiete v každom elektroobchode. Kedy však viete, že je za tým všetkým len vybitá batéria?

Ak máte povolený Bluetooth a sieť Find My, malo by všetko fungovať správne. Dôležité je, aby ste boli v dosahu. Ak sa vám ani vtedy AirTag nezobrazuje v aplikácii Find My, je pravdepodobné, že je batéria vybitá.

Apple sľubuje, že batéria v AirTag vydrží rok a v niektorých prípadoch vydrží dokonca dlhšie. Počas výmeny batérie sa zároveň AirTag reštartuje, čím máte ešte väčšiu šancu. že začne fungovať tak ako predtým. Ako na výmenu batérie krok po kroku?

  1. Zatlačte kryt a otočte ho proti smeru hodinových ručičiek, aby ste ho odstránili
  2. Keď je AirTag otvorený, vyberte batériu
  3. Vložte dnu novú gombíkovú batériu CR2032
  4. Nasaďte kryt späť a otočte ho v smere hodinových ručičiek, aby ste ho zaistili
Nefunguje vám AirTag?

Povoľte funkciu vyhľadávania siete

Ak ste mimo dosahu AirTag a nevidíte jeho polohu, je pravdepodobné, že máte vypnutý Find My Network. To umožňuje všetkým zariadeniam Apple aktivovať AirTag na získanie polohy. Vďaka tomu získate presnú polohu na mape. Tu je postup, ako zapnúť Find My Network:

  1. Prejdite do aplikácie Nastavenia
  2. Potom prejdite na iCloud > Find My
  3. Klepnite na tlačidlo Find My iPhone v hornej časti
  4. Uistite sa, že prepínač siete Find My Network je zapnutý
Dvojfaktorové overenie na Apple ID

Pri pokuse o nastavenie AirTag sa môže zobraziť chyba a výzva na aktualizáciu zabezpečenia účtu. Keďže AirTag je prepojené s vaším iCloud účtom, Apple vyžaduje, aby ste mali zapnuté niektoré možnosti zabezpečenia.

Ak sa chcete tejto chyby zbaviť, budete musieť zapnúť dvojfaktorové overenie. Môžete to urobiť tak, že prejdete do časti Nastavenia > iCloud > Heslo a zabezpečenie a potom klepnete na tlačidlo Dvojfaktorové overenie.

Následne budete požiadaní o niektoré podrobnosti, ako je vaše telefónne číslo, a potom môžete nastaviť funkciu zabezpečenia. Keď je funkcia zapnutá, pri prihlasovaní pomocou Apple ID budete dostávať bezpečnostné výzvy.

Musíte sa tiež uistiť, že funkcia Find My je povolená pre váš účet iCloud. Prejdite do Nastavenia > iCloud > Find My a uistite sa, že funkcia Find My iPhone je zapnutá. Ak nie, klepnite na možnosť a nastavte funkciu Find My na svojom iPhone.

Nefunguje vám AirTag?
Záver

AirTag je pravdepodobne jedným z najdôležitejších zariadení Apple, ktoré môžete aktuálne vlastniť. Ak ho používate na pravidelné hľadanie stratených vecí, určite viete, akú hodnotu predstavuje. Prečo si ho neskrášliť pekným puzdrom či obalom?

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00