info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát

Apple Special Event 2018: vylepšené Apple Watch a trojica nových iPhonov

Na predstavenie noviniek od Apple tento rok čakalo naozaj množstvo fanúšikov. Výsledkom tlačovej konferencie sú vylepšené verzie minuloročného iPhonu X. Dostali názov iPhone Xs, Xr a Xs Max. Apple vylepšil aj hodinky 4. generácie, ktoré tentokrát zvládnu aj EKG. Na všetky novinky sme sa pre vás detailne pozreli.

September je už tradičným mesiacom, kedy sa fanúšikom každý rok prihovára Apple so svojimi novinkami. Minulý rok spôsobil veľké haló model iPhone X (desať), ktorý bol predstavený pri príležitosti desiateho výročia prvého iPhonu. Zmizlo domáce tlačidlo, displej zaberal celú prednú stranu, kontroverziu spôsobil horný výrez a novinkou bolo aj ovládanie gestami či odomykanie tvárou. Ako už u Apple býva zvykom, po predstavení telefónov so štandardným číslom, o rok neskôr prichádza s ich vylepšenými verziami, ktoré do označenia priberajú esko.

Tento rok sme sa teda dočkali vylepšených verzií iPhonu X, ktoré nesú jemne atypické označenie iPhone Xs, Xs Max a cenovo dostupnejšieho modelu Xr. Dizajn zostal rovnaký a hlavné novinky sa prejavili pod kapotou. Okrem toho sme sa dočkali aj predstavenia nových hodiniek Apple Watch Series 4, ktoré si polepšili v mnohých ohľadoch.

Apple Watch Series 4: väčší displej a záznam EKG

Kalifornský gigant sa môže pochváliť tým, že jeho hodinky patria k najpredávanejším na svete, čo behom začiatku konferencie sebavedomo urobil. V prípade uvedenia 4. generácie sme sa dočkali viacerých zmien či noviniek. Zmenili sa veľkosti a to z pôvodných 38 a 42mm na 40 a 44 mm, vďaka čomu sa zväčšila plocha displeja zhruba o 35 % väčší displej. Po novom podporuje rôzne farebné widgety a živé pozadia.

Apple Watch - Series 4

Samozrejmosťou je v tomto prípade zvýšenie výkonu, ktorý by mal byť oproti predchádzajúcemu modelu dvojnásobný. Výrobca už tradične myslí aj na zdravotné funkcie, kde vylepšil akcelerometer a gyroskop. Teraz zvládnu zistiť keď počas svojej fyzickej aktivity spadnete a ak budete ležať dlhšie než minútu, hodinky varujú vašich blízkych s informáciami o polohe. Vylepšení sa dočkal aj snímač tepu srdca a pribudol merač EKG. Funkcia však zatiaľ bude dostupná len v USA.

iPhone Xs / Xs Max: poriadny výkon, rozšírená realita a len drobné vylepšenia

Po hodinkách prišli konečne na rad nové iPhony, na ktoré bol každý zvedavý najviac. Dizajn zostal rovnaký, no v prípade modelu Xs Max samozrejme narástli rozmery. Základný model ponúkne rovnakú uhlopriečku 5,8’’ s tým, že väčšia verzia dostala 6,5 - palcovú veľkosť, s viacerými obrazovými vylepšeniami. O výkon sa stará nový procesor Apple A12 Bionic, ktorý má byť výkonnejší a úspornejší. Novinkou je zvýšená odolnosť voči vode a prachu, tentoraz s lepším stupňom IP68 a odolnejšie sklo. Zo stereo reproduktorov budete počuť kvalitnejší a hlasnejší zvuk. Na rýchlosti si má polepšiť rozpoznávanie tváre a spúšťanie aplikácií.

iPhone Xs a iPhone Xs Max

Vylepšení sa dočkali aj fotoaparáty oboch modelov, kde by sme sa tentokrát mali dočkať ešte živších farieb, ostrejších záberov a celkovo vyššej obrazovej kvality. Postarať by sa o to mala funkcia Smart HDR, ktorá skladá výslednú fotku z niekoľkých záberov. Výsledkom má byť lepšie svetlo, ostrosť a kontrast.

Konečne pribudla podpora dvojice SIM kariet a Apple sa chce v budúcnosti zamerať viac na rozšírenú realitu. Jej možnosti, ktoré umožňuje výkon nového procesora predvádzal na hrách. Čo sa týka pamäte, budete mať na výber z troch možností. Zostali klasické 64 GB (1149€), 256 GB (1319€) a pribudol nový 512 GB (1549€) variant pre najnáročnejších.

iPhone Xr: pre tých, ktorým sa zdá tisíc eur veľa

Novinky zakončuje iPhone Xr, ktorý mnohí označujú za dostupnejší. Nemali by ste sa však nechať pomýliť, pretože ani tu sa nedá očakávať ľudová cenovka. Je skôr pre tých, ktorým prídu štyri cifry pri pokladni veľa a predávať sa bude za 849 eur. Výkonovo je na tom rovnako, ako jeho kolegovia.

iPhone Xr

Displej ponúkne uhlopriečku 6,1’’ a dizajn kombinuje iPhone X (vpredu) a iPhone 8 (vzadu). Odolnosť je v tomto prípade slabšia, na stupni IP67 a telefón chce zaujať pestrými farbami, kde nechýba žltá, oranžová či modrá. Absentuje tiež duálny fotoaparát, ktorý tu nahrádza jeden 12 Mpix snímač. Novinka je k dispozícii vo verzii 64 GB (849€), 128 GB (909€) a 256 GB (1019€).

    •  Kontaktné informácie

       Mláka 3/4, 029 01 Námestovo
       Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00

       Služby: +421 43 202 13 58
       Obchod: +421 43 202 13 59
       Informačný mail:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
       Obchod / Eshop:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00