info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Nefunkčné nabíjanie iPhonu a jeho oprava

Nefunkčné nabíjanie iPhonu a jeho oprava

Máte problém s nabíjaním Vášho iPhonu? Skúšali ste už svojpomocne vymeniť nabíjací flex, alebo batériu avšak iPhone stále nenabíja? V čom mohol teda nastať problém keď ste sa o iPhone vzorne starali, nosili ste ho v púzdre, nikdy Vám nespadol, nedošlo k poškodeniu kvapalinou ani k inému mechanickému poškodeniu?

V skutočnosti môže existovať viac dôvodov prečo iPhone (alebo aj akékoľvek iné zariadenie) môže prestať nabíjať. V tomto článku sa však zameriame na jeden konkrétny dôvod - na poškodenie intergovaného obvodu U2 IC.

Čo je to vlastne integrovaný obvod Tristar IC, Hydra IC označovaný ako U2 IC?

IC je skratka pre „integrovaný obvod“, alebo mikročip a U2 je označenie v schéme priradené tomuto konkrétnemu mikročipu, U je označenie mikročipu a číslo 2 je presne to, čo sa stane s prideleným číslom od inžinierov spoločnosti Apple. K dispozícii je tiež U3, U4, U5 a ďalšie. V novších modeloch iPhone, iPad sa označenie čipu mení. Napríklad v schéme iPhone 6 je označenie tohto mikročipu evidované ako U1700. Na obrázkoch nižšie môžete vidieť, aký malý je tento mikročip. Jeho rozmery sú 2,2 mm x 2,2 mm. Na druhej fotografii je tento chip zo základnej dosky už demontovaný. Tento mikročip je súčasťou obvodov, ktoré riadia funkcie USB (lighting) - vrátane nabíjania a kontroly spotreby energie z batérie. Bohužiaľ tento mikročip je veľmi krehký a náchylný k poškodeniu napäťovými špičkami a hlučnými elektrickými signálmi. Prvé zariadenie v ktorom Apple použil tento chip je iPhone 5.

Nefunkčné nabíjanie iPhonu - poškodený U2 IC Tristar Nefunkčné nabíjanie iPhonu - poškodený U2 IC Tristar Nefunkčné nabíjanie iPhonu - poškodený U2 IC Tristar

Čo predchádza poškodeniu tohto čipu a aké sú najčastenie prejavy poškodenia?

Ako sme už uviedli, chip je náchylný na poškodenie napäťovými špičkami a hlukovými elektrickými signálmi. Tieto nežiadúce "vlastnosti" môžu vytvárať lacné necertifikované nabíjacie káble, sieťové nabíjačky, autonabíjačka alebo powerbanky. Certifikované, alebo originálne nabíjačky sú vybavené stabilizačnou technológiou, ktorá zabezpečuje, kontrolu funkcie batérie, káblu a telefónu zároveň. Ak v súčasnosti používate príslušenstvo ktoré na obaloch nemali uvedené logo ktoré je uvedené nižšie, odporúčali by sme ich vymeniť za certifikované spoločnosťou Apple. U nás na predajni, alebo v eshope, nájdete aj certifikované MFi Apple príslušenstvo.

MFi certifikované Apple príslušenstvo

Najčastejšie prejavy poškodenia U2 IC

  • rýchle vybíjanie batérie
  • zariadenie sa nedá zapnúť
  • reštartovanie zariadenia - Bootloop
  • žiadna detekcia pripojenia USB k počítaču
  • neschopnosť nabíjať z úplne vybitej batérie
  • žiadny odber nabíjania po pripojení k nabíjačke
  • hlásenie „Nepodporované príslušenstvo“ v systéme iOS
  • Chyba 9, 4005, 4013, 4014 počas aktualizácie / obnovy
  • Fake Charging - iPhone zobrazuje, že sa nabíja (blesk), ale % sa nemenia

Je možné realizovať takúto opravu základnej dosky a aká je cena opravy?

V prípade ak Váš iPhone potrebuje opravu, budete potrebovať profesionálny servis, výbavu a kvalifikovaných technikov na diagnostiku a následnú výmenu mikročipu. Presne preto vznikol náš servis. Nevenujeme sa len výmenam LCD displejov, ale nebojíme sa realizovať aj opravy poškodených dosiek iPhonov. Na každú opravu Vám bude poskytnutá záruka a cena opravy bude omnoho nižšia ako výmena celej základnej dosky. Zariadenie môžete k nám priniesť osobne, alebo odoslať priamo k nám. Opravené zariadenie Vám bezplatne odošleme späť.

Vlastníte servis a chceli by ste svojim klientom ponúknuť aj tieto služby? Neváhajte nás kontaktovať a dohodnite si B2B spoluprácu pri opravách základných dosiek iPhonov.

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00