info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Problémy so zvukom na iPhone? Oprava Audio chipu

Problémy so zvukom na iPhone? Oprava, výmena poškodého audia iPhonu

Niet divu, že komplikovaná moderná technika neraz trpí na rôzne konštrukčné vady. Tie sa prihodia aj tým najskúsenejším odborníkom v Apple a prejavujú sa napríklad problémami so zvukom na iPhone 7, ktorých príčinou je najčastejšie vada audio čipu.

Audio čip je drobný čip na základovej doske telefónu, ktorého úlohou je ovládať a spracúvať zvukové vstupy a výstupy zo zariadenia. Pri väčšine smartfónov je audio čip spoľahlivá súčasť, ktorá je len zriedkavo zdrojom problémov. Ako je teda možné, že audio čipy v iPhone 7 sú tak problematické? Príčinou problémov je práve konštrukčná chyba, s ktorou vyšli z továrne všetky nové iPhone 7. Teda, touto chybou trpí aj váš iPhone 7 a je len otázkou času, kedy sa prejaví. Chyba audio čipu iPhone 7 sa často označuje aj anglickým výrazom „Loop disease“.

O akej konštrukčnej chybe to hovoríme? Audio čip iPhone 7 je v rámci základovej dosky telefónu umiestnený na nevhodnom mieste. Inžinieri ho v snahe o efektívne využitie priestoru a minimalizovanie hrúbky telefónu inštalovali na miesto, kam už nesiaha pevnostná výstuha. Teda, časť základovej dosky, kde je umiestnený audio čip, sa mierne prehýba. Pokiaľ telefón nosíte vo vrecku, je neustále vytavený ohýbaniu, ktoré síce na prvý pohľad nie je viditeľné, no spôsobuje drobné ohýbanie základovej dosky vo vnútri zariadenia. Vplyvom ohybu dochádza k poškodeniu audio čipu a prerušeniu častí audio obvodu, čo sa prejavuje nefunkčnosťou niektorých audio funkcií iPhonu 7.

Audio IC chip iPhone 7

Domáca diagnostika poruchy audio čipu

Drvivá väčšina problémov so zvukom iPhone 7 je spôsobená práve poškodeným audio čipom, ako však túto poruchu spoľahlivo diagnostikovať? Všímajte si najmä nasledovné prejavy.

  • Pri telefonovaní sa nedá zapnúť hlasný odposluch (zvuk z hlavného reproduktora). Tlačidlo hlasného odposluchu je častokrát šedé, teda nie je možné hlasný odposluch aktivovať.
  • Nefunguje mikrofón. Tento problém môžete spozorovať tak, že pri telefonovaní vás druhá strana nepočuje, prípadne zvuk neustále vypadáva. Funkčnosť mikrofónu si môžete otestovať aj v aplikácii na nahrávanie zvuku. Pokiaľ mikrofón nenahráva žiaden zvuk, je to veľmi častý prejav poruchy audio čipu.
  • Siri nereaguje na hlasové povely. Funkčnosť mikrofónu si môžete otestovať aj aktiváciou hlasovej asistentky Siri. Pokiaľ Siri nereaguje na vaše hlasové povely, prípadne hlási chybu, že vás nepočuje, príčinou bude pravdepodobne nefunkčný mikrofón v dôsledku poškodeného audio čipu.
  • Príliš dlhé zapínanie telefónu. IPhone 7 sa vyznačuje pomerne rýchlym zapínaním, ktoré prebehne za niekoľko sekúnd. Pokiaľ zapnutie vášho telefónu trvá dlhšie, aj niekoľko minút, môže to byť ďalší prejav poruchy audio čipu. Po zapnutí niekedy dokonca iPhone hlási chybu, že neboli nájdené žiadne zvukové zariadenia.

Pokazený audio čip iPhone 7 – čo robiť?

Pokiaľ váš iPhone 7 vykazuje niektoré z vyššie spomínaných problémov s audio zariadeniami, jeho audio čip je zrejme poškodený a bude si vyžadovať výmenu. Keďže sa jedná o konštrukčnú vadu, s týmto problémom sa stretávajú milióny používateľov po celom svete. Oprava tohto problému avšak nepatrí k tým jednoduchším a neponúka ju každý servis.

Výmena Audio IC chipu iPhone 7

Diagnostiku a výmenu poškodených audio čipov vykonávame aj v našom servise Itcomplet, kde sa o vaše zariadenie postará vyškolený personál s dlhoročnými skúsenosťami. S poruchami audio čipov iPhone 7 sa stretávame neustále, máme tak už vypracované servisné postupy, vďaka ktorým dokážeme audio čip iPhone 7 vymeniť spoľahlivo, rýchlo a za výhodnú cenu. Každej výmene audio čipu predchádza diagnostika, ktorá zistí, či je chyba skutočne spôsobená poškodeným audio čipom. Pokiaľ áno, audio čip je vymenený a vaše zariadenie bude naďalej fungovať ako nové.

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00