info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát

Výmena zadného skla na iPhone – inovatívny postup, ktorý vám ušetrí stovky eur!

Sklenená zadná strana smartfónov je trendom, ktorý pri značke Apple vídame už od roku 2017. Takéto riešenie je síce esteticky príťažlivé, no zároveň nepraktické v prípade, že vám telefón spadne na zem. Kým v minulosti rozbité zadné sklo na iPhone znamenalo horibilný servisný výdavok, v dnešnej dobe je riešenie oveľa jednoduchšie!

Výmena zadného skla na iPhone

Apple si dlhé roky držal povesť výrobcu, ktorý uprednostňoval kovové telá smartfónov. Tie im dodávali slušnú odolnosť a prémiový „feeling“. V roku 2017 však americký gigant predstavil nový model iPhone 8, ktorý prvýkrát využíval sklenenú zadnú časť. Toto riešenie zvolili vývojári z dôvodu, že telefón vybavili systémom bezdrôtového nabíjania. Sklenená zadná časť sa následne stala súčasťou všetkých nových modelových od radu iPhonu 8 iPhone X, iPhone SE 2020, iPhone 11, iPhone 12.

Hoci Apple už od začiatku sľuboval, že zadná časť je vyrobená z odolného skla, skúsenosti majiteľov ukazujú, že sklo je možné pomerne ľahko rozbiť. Hoci malé nárazy ešte „prežije“, pád z väčšej výšky sa mu väčšinou stáva osudným. Najmä za predpokladu, že na telefóne nemáte žiaden kryt. Rozbité zadné sklo obvykle nenarúša funkčnosť telefónu, no po estetickej stránke väčšine používateľov prekáža. Nehovoriac o tom, že do prasklín sa dostáva voda a nečistoty, čo rozhodne nie je príjemné.

Riešenie tohto poškodenia od Apple? Výmena za novú servisnú jednotku

S rozbitými zadnými sklami smartfónov počítal aj samotný Apple a pre majiteľov ponúka možnosť výmeny smartfónu s rozbitým zadným sklom iba za novú servisnú jednotku. Takéto riešenie je síce najrýchlejšie, no zároveň najdrahšie. Pripraviť si musíte viac ako pár stoviek €. To je teda poriadne drahá nehoda...

Výmena zadného skla na iPhone bez potrebnej technológie?

Na opačnom konci cenového spektra stoja pozaručné servisné strediská, ktoré sľubujú, že sklo dokážu za pár desiatok eur vymeniť. Dávajte si veľký pozor, komu opravu svojho iPhonu zveríte do rúk. Zadné sklo iPhonu je totižto prilepené silným lepidlom, ktoré sa dá odstrániť len veľmi ťažko. Pod sklom sa naviac nachádza citlivý hardvér. Pri snahe odstrániť kusy skla a lepidla ručne tak môže dôjsť k poškodeniu dielov iPhonu. Nakoniec to môže ľahko skončiť tak, že váš telefón budete musieť tak či tak vymeniť za nový. Teda, v konečnom dôsledku nič neušetríte.

Revolučná laserová technológia a cenovo dostupná oprava pre každého

Výmena zadného skla na iPhone laserom

V našom servise využívame na odstraňovanie rozbitého zadného skla pokrokovú laserovú technológiu. Cena tohto laserového zariadenia sa pohybuje v tisícoch eur, preto túto investíciu nepodstúpi väčšina servisov na Slovensku. Vďaka neutralizácii lepidla je možné sklenenú zadnú časť jednoducho oddeliť od hardvéru, ktorý je pod ňou. Nedôjde tak k poškodeniu citlivých častí. Laser umožní odstrániť aj najmenšie čiastočky lepidla, vďaka čomu získame dokonale hladký povrch. Na neho následne nanesieme lepidlo a inštalujeme nové sklo.

Výsledkom takejto opravy je telefón, ktorý vyzerá takmer ako nový. Výmena zadného skla iPhonu prostredníctvom laserovej technológie nie je až tak časovo náročná a bude vás stáť len zlomok toho, čo by ste zaplatili za výmenu telefónu u autorizovaného predajcu Apple.

Cenník výmeny zadného skla pre iPhone nájdete nižšie:

Teda, ak sa vám alebo vášmu známemu podarilo rozbiť zadné sklo na iPhone, nezúfajte. Stačí nás navštíviť a naši profesionáli už vedia, čo robiť. A čo je hlavné, vašu peňaženku to takmer vôbec nezabolí!

  • Nemôžete prísť osobne?

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00